Den bedste jordblanding til Philodendron

Jeg er kommet frem til den bedste jordblanding til mine philodendron sorter. Jeg prøver altid så vidt muligt at give mine potteplanter de bedste betingelser. Og en måde jeg gør det på er skabe de jordforhold, som minder om dem planterne vokser i på deres naturlige voksested. For eksempel har de fleste kaktusser og sukkulenter det bedst i en sandholdig jord, mens planter der lever i tropiske regnskove ofte trives bedre i en spagnumholdig jord.

Jeg elsker philodendron arten, og jeg har efterhånden en del sorter herhjemme: Philodendron ‘imperial green’, Philodendron ‘imperial red’, Philodendron goeldii, Philodendron hederaceum, Philodendron hastatum, Philodendron ‘brasil’, Philodendron squamiferum og Philodendron micans. For at forkæle mine philodendron-planter har jeg eksperimenteret lidt med forskellige jordblandinger, og jeg er nu kommet frem til den bedste blanding, som jeg tænkte jeg ville dele med jer.

 

Den består af:

  • 50% medium-grov spagnum (jeg bruger den fra Pindstrup)
  • 40% orkide bark
  • 10% perlite

Denne jordblanding af orkidebark og perlite giver et bedre dræn og skaber mere luft, således at vandet hurtigere løber gennem potten, gør jorden fugtig, men aldrig våd. Samtidig griber rødderne fat om barken, på samme måde som mange philodendron arter vokser på andre træer i naturen.

Indtil videre har jeg fået omplantet min Philodendron goeldii og Philodendron squamiferum og efter 1 måned stortrives de! Resten venter jeg nok med til foråret.

 

 

Leave a Reply