Denne plante virker hallucinerende på din kat

denne plante virker hallucinerende på din kat

 

For nyligt opdagede jeg at Chlorophytum comosum, også kaldet væddeløber, virker hallucinerende på katte. Jeg var alene hjemme hos min mor, hvis kat pludselig kastede op kort tid efter at have spist af min mors væddeløber. Jeg blev selvfølgelig bekymret, og jeg måtte straks Google Chlorophytum for at tjekke om den var giftig. Det viser sig at væddeløber indeholder kemiske stoffer, som kan relateres til opium, og som har en mild hallucinerende effekt på katte. Da min mor kom hjem, fortalte jeg hende hvad der var sket. Hun fortalte mig, hun flere gange har set katten spise af planten, hvorefter den har opført sig meget energisk. Jeg kunne ikke lade være med at smile ved tanken om at katten har gået rundt, og været små høj. Hvis den har fået nydelse af det, synes jeg kun det er skønt. Men for en sikkerheds skyld, blev vi enige om at vi nok hellere måtte flytte planten højere op, hvor den ikke kunne nå den.

 

Er væddeløber giftig?

Væddeløber er ikke giftig for din kat, men du bør dog stadig være opmærksom på om din kat spiser af planten. Den kemiske sammensætning, der giver din kat hallucinationer, kan give bivirkninger som opkast og diarré.

Desuden kan man finde væddeløber på NASA’s liste over planter med luftrensende egenskaber. Et studie du kan læse meget mere om her. Planten renser luften for kemikalier som formaldehyd, toluene og xylene, og er med til at forbedre dit indeklima. I grafikken nedenfor fra DR kan du læse om hvilke andre planter, der også har luftrensende egenskaber.

denne plante virker hallucinerende på din kat

Leave a Reply