En lille update

Venner! Det er mega lang tid siden jeg er kommet med en update herinde. Sagen er den at jeg skriver speciale, og det har jeg gjort siden februar. Det har optaget meget af min tid, hvorfor jeg har nedprioriteret bloggen. På trods af mangle indlæg kan jeg stadig se en del aktivitet herinde (?!), og jeg modtager stadig kommentarer og mails, for ikke at snakke om de søde beskeder på Instagram, så jeg tænkte det var på sin plads med en lille update.

 

To violinfigner er flyttet ind

Siden sidst har jeg anskaffet mig to violinfigener. Den ene er en lille en af slagsen, hvis top jeg klippede af, fordi planten simpelt hen var for grim, så jeg prøvede at lave to nye planter ved at klippe toppen af. Det lykkedes mig ikke at få toppen til at slå rødder i vand, men “bunden” stortrives. Den står i mit nordvendte vindue og jeg vander den ca. en gang om ugen, når jorden er tørret ud.

Violinfigen

 

Den anden violinfigen er en del større, nærmest et lille træ og var lettere medtaget, da jeg fik den i gave af min arbejdsplads. Den står i mit sydvendte soveværelse en meter fra vinduet. Den får lidt direkte solstråler hen ad eftermiddagen, men ikke mere i en time. Jeg er mere påpasselig med ikke at overvande den. Dels fordi den står i en plastpotte, og vandet derfor ikke trænger ud i potten, som den gør ved lerpotter, og dels fordi den har mere jord. Jo mere jord, der er i potten, jo mere holder det også på fugten, fremfor hvis den var plantet i en lille potte. Men mit lille træ har det fantastisk, og er også begyndt at skyde med nye blade i toppen.

 

violinfigen

 

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har bildt mig selv ind at violinfigner er virkelig svære at passe. Men indtil videre synes jeg mine to violinfigner har det forrygende. Hvis man altså kan se bort fra de tørre plamager, som de har haft helt fra begyndelsen. Jeg nænner ikke at klippe dem af, da det vil få den til at se helt afskallet ud.

 

Begonia corallina

 

Begonia corallina

 

Man kan virkelig mærke på stueplanterne at det er blevet forår. Man kan næsten ligefrem fornemme hvordan de “slubre” lyset i sig, og det er også nu du skal begynde at gøde, hvis du ikke allerede gør det. Det er altså godt for mange planter, og jeg mener man kan se en tydelig forandring på før og efter brug af gødning. For eksempel har min Begonia corallina belønnet mig med et par fine lyserøde blomster. Hun står i mit sydvendte soveværelsesvindue, og får derfor masser af sol hver dag. Jeg vander min begonia to gange om ugen. Til gengæld har hun vokset sig triple størrelse siden februar.

Jeg vil elske at høre fra dig, hvis du vil dele dine tanker eller oplevelser med dine planter.

 

Leave a Reply