Fugtmåler og rodhormoner: Godt grej til plantenørden

Forleden var jeg til åbningsreception i Greenify‘s nye butik, og i den anledning fik jeg en fugtmåler. Jeg tror altid jeg har været lidt skepsis i forhold til fugtmålere, jeg troede måske at de ikke helt virkede eller var pengene værd. Men jeg tog fejl. En fugtmåler er jo et perfekt redsskab! Især på denne tid af året, hvor man skal være ekstra opmærksom på ikke at komme til at overvande.

Dry, moist, wet

Fugtmåleren har tre kategorier, dry, moist og wet, hvilket gør den meget nem at bruge – altså ingen tal-omregninger osv.

fugtmåler

Den kommer især til sin ret, når det kommer til store potter og krukker. Her kan det nemlig være svært at regne ud om planten trænger til vand fordi, det øverste jordlag kan være tørt, men jorden nederst i potten, hvor rødderne er, stadig kan være våd. Jeg må indrømme det virkelig har været en øjenåbner for mig, og jeg kan varmt anbefale jer at anskaffe en fugtmåler. Nu går jeg rundt i hele lejligheden og stikker den i hver en potteplante haha.


Roddannerhormon til stiklinger

Fordi jeg ikke har fået købt roddannerhormon endnu,
er her et smukt billede af Kenn der formerer Klematis med rodhormon. Kilde: Kære-hjem.

Roddannerhormon står på min indkøbsliste, og er godt at anskaffe sig, hvis man godt kan lide at lave mange stiklinger, og vil forbedre chancen for roddannelse. Roddannerhormon består af hormoner, vitaminer og mineralske nærnigsstoffer, som fremmer roddannelsen hos planter, og mindsker risikoen for infektion. Man dypper altså bare stilken i den tyktflydende gele, hvorefter man stikker planten i jord. Rodhormoner kan være ret dyre. Fx koster Vidar rodhormon 115 kr for 110 ml, og Clonex rodhormon koster 89 kr for 50 ml.

Leave a Reply