Gode råd til pasning af perler på snor

perler på snor

Perler på snor, hvis botaniske navn er Senecio rowleyanus, er en krybende sukkulent fra sydvestlige Afrika. Navnet rowleyanus har planten fået efter den engelske botaniker Gordon D. Rowley. På engelsk kaldes den for String of Beads og på svensk Ärtor på tråd.

Perler på snor egner sig bedst som hængeplante på grund af dens vækst. På trådtynde ranker, som kan blive meterlange, sidder ærtestore, kuglerunde grønne blade. I naturen har den en krybende vækst, men som potteplante er den smukkest, hængende. Der findes flere arter som ligner den, blandt andre Senecio herreanus. Denne art har blade, der er mere aflange i det, og kaldes derfor også for bananer på snor.

perler på snor

Perler på snor er en af de planter, jeg bare ikke rigtig kan med. Kender du det? Jeg tror de fleste har en plante eller to, hvor uanset hvad man gør, er man bare ikke helt på bølgelængde.

Jeg har forsøgt mig med denne plante ad flere omgange. Og alle gange døde den for mig indenfor relativt kort tid. Min kæreste har i lang tid ønsket sig en perler på snor, så jeg tænkte 4. gang må være lykkens gang.

Sådan passer du perler på snor

Derfor spurgte jeg jer, der følger med på Instagram om jeres bedste råd til hvordan man sikre dens overlevelse. Så hvis du heller ikke helt kan greje denne smukke sukkulent, har jeg samlet alle rådene her:

En masse sol

Placer planten et sted, hvor der er lyst og solrigt året rundt. Perler på snor vokser oprindeligt i det sydvestlige Afrika, så det er en plante, der trives bedst solrigt.

Sandet jord

Omplant planten i sandet jord, for eksempel kaktusjord. Det vigtigste er at der er godt dræn i jorden. Jeg vil næsten sige at det er et no-go at plante i potteskjuler uden drænhuller, da overskydende vand ikke kan løbe fra. Husk også at plasticpotter gør at jorden holder mere på fugten end jord i lerpotter, fordi vandet kan trænge ud gennem leret. Derfor planter jeg også altid sukkulenter og kaktusser i lerpotter, da jeg nemmere undgår at rødderne rådner på grund af for fugtig jord. Læs mere om forskellige jordtyper her.

Vand sparsomt

Perler på snor er en sukkulent, hvis runde grønne blade, altså perlerne, fungerer som vandreservoir. Dette betyder at planten kan klare længere tids tørke uden problemer. For at undgå at perlerne tættest på jorden rådner, kan planten med fordel vandes nedefra, fx ved at sætte potten i en skål med vand, og lade jorden suge vandet. Et andet godt tip er at bruge en fugtighedsmåler til at tjekke om jorden er tør inden man vander.

Taco testen

Jeg kendte ikke til taco-testen før, en af mine søde følgere tippede om den. Taco-testen går ud på, at hvis plantens øverste perler kan klemmes sammen som en taco-skal, så har planten brug for vand.

Leave a Reply