Philodendron birkin – den nye ‘it’ plante

philodendron birkin

Philodendron birkin kunne meget vel være den nye ‘it’ plante. Det er en ny hybrid af philodendron ‘rojo congo’, og er opstået på grund af en spontan mutation. Herefter har man separeret den fra moderplanten og brugt metoden ‘tissue culture‘ til at klone mutationen, altså de hvide striber.

Pasning af philodendron birkin

Philodendron birkin har hjerteformede blade med hvide striber, der skaber en smuk kontrast til de mørkegrønne blade. Unge planter er helt grønne, men vil med tiden udvikle blade med hvide striber.

Ligesom andre philodendron-sorter er birkin en nem stueplante hvad angår pasning. Planten vil helst tørre ud mellem hver vanding, og har godt af at stå i veldrænet pottemuld. Desuden har jeg læst mig frem til at godt med lys, dog ikke direkte sommersol, vil gør aftegningerne mere kontrastfyldte.

Da birkin stadig er meget ny på markedet, og samtidig er en hybrid, er det usikkert om den vil blive ved med at lave aftegninger på bladene, jo ældre den bliver. Der sker nemlig dét ved nogle hybrider, at de nye blade over tid vil blive grønne. Fremfor den muterede farve eller variation man har fremavlet. Lige nu vil jeg stadig kategoriserer philodendron birkin som ustabil. Jeg har set eksempler på planter, som overtid udvikler mærkelige blade eller “går tilbage” til moderplantens form, så at sige. Dette sker især ved brogede eller ‘variegata’ plante arter, som fx philodendron florida ghost, anthurium vittarifolium ‘Albovariegata’ og alocasia macrorrhiza variegata. I hvert fald af hvad jeg har hørt fra andre.

philodendron birkin

Jeg har selv købt en philodendron birkin, og det bliver mega spændende at følge dens udvikling, og se om den vil gå tilbage til sine grønne blade jo ældre den bliver. Om ikke andet vil jeg nyde dens specielle udseende, så længe det er der.

Leave a Reply