Philodendron Pink Princess er kommet til Danmark

philodendron pink princess

Imens jeg har været på en lang og dejlig ferie i Spanien, kan Philodendron Pink Princess nu findes i butikkerne. Du husker måske mit indlæg omkring årets it-plant 2018? Jeg tror vi er mange, der i lang tid har gået og sukket efter denne smukke plante. Så jeg er så glad for den endelig er kommet i butikkerne. Jeg har nægtet at betale dyre domme for en bette stikling til en privat sælger i Polen. Og ovenikøbet med risiko for at den ville gå til i posten. Jeg har egentlig aldrig købt planter fra udlandet på fx Etsy eller Ebay, så hvis du har erfaring med dette, må du meget gerne dele dine oplevelser i en kommentar.

Forhandlere af Philodendron Pink Princess

Men tilbage til prinsessen. Som sagt er den begyndt at dukke op i plantebutikkerne, i hvert fald i Københavnsområdet. Philodendron Pink Princess kan blandt andet købes hos Plant København på Nørrebro og i Nordhavn, hos Blomsterdrøm på Østerbro, og Cuisine de Florie i Valby. Også Aldershvile Planteskole i Bagsværd har fået den hjem, ligesom den også kan købes hos Jespers Planteskole. Og jeg har også læst at den kan findes hos Plantorama.

Pasning af Philodendron Pink Princess

Jeg har selvfølgelig også købt mig en Philodendron Pink Princess. Det er jo en plantedrøm der går i opfyldelse. Jeg er meget spændt på at se hvor lyserøde aftegningerne på bladene bliver. Lige nu synes jeg den er meget mørk. Men vær opmærksom på at helt lyserøde blade heller ikke er at foretrække. I de lyserøde aftegninger på planten findes ingen grønkorn, og planten laver derfor ikke fotosyntese på disse steder. Det vil sige, at får planten kun lyserøde blade, vil den ikke trives og med tiden gå ud. Derudover har jeg læst mig frem til at hvis planten med tiden får færre og færre lyserøde aftegninger, kan man med fordel klippe i den. Det skulle eftersigende fremprovokere den lyserøde vækst. SÅ det handler altså om at skabe en balance mellem det lyserøde og grønne for at få en plante, der ikke kun ser smuk ud, men også trives godt.

philodendron pink princess
philodendron pink princess

Jeg har plantet min Philodendron Pink Princess i almindelig pottemuld blandet med perlite. Den står placeret i mit nordvendte vindue, hvor den får masser af lys, men ingen direkte sol. Har du erfaring med pasning af Philodendron Pink Princess, må du hjertens gerne dele i kommentarfeltet.

God mandag til jer.

Leave a Reply

 • Jeg er netop ved en tilfældighed stødt på din blog. Meget interessant. Dejlige billeder. De tre haver på Tenerife må jeg besøge ved lejlighed.
  Jeg får også større og større interesse for stueplanter.
  Erik

  • Hej Erik. Tusind tak for din kommentar, og hvor er det dejligt at høre. Planter bringer så meget glæde ind i hverdagen. Mvh Louise

 • Hej Louise
  Jeg har en lille plante der ligner din Philodendron Pink Princess fuldstændig bortset fra at den “bare” er helt grøn. Jeg har forsøgt at finde ud af hvad det er for en plante. Tænker du er det så er en Philodendron Imperial Green? Og dækker det navn over flere planter? Jeg havde nemlig tidligere fundet frem til at det måtte være det den hedder, men nu hvor jeg søger på det navn synes jeg alligevel ikke helt at de resultater der kommer frem ligner min plante. ‍♀️
  Hvordan er det for øvrigt gået med din Pink Princess? Hvordan ser den ud i dag?
  Mvh Elise

  • Kære Elise. Tusind tak for din kommentar. Hvor er jeg glad for du læser med herinde.
   Så vidt jeg kan læse mig frem til er Philodendron Prink Princess en krydsning mellem to Philodendron arter, hvoraf Philodendron erubescens er den ene af dem. Philodendron ‘Imperial Green’ er også en kultiveret plante, men modsat erubescens og pink princess er det ikke en kravlende plante.

   Min PPP har det rigtig fint, den har desværre ikke så meget pink i sig. Jeg prøvet at beskære den og placere den i mit sydvendte vindue (vindue på 1.sal), i håb om at det kunne hjælpe. Solen var lige krads nok for den her sidst på sommeren, det går dog bedre nu. Og den skyder helt vildt efter jeg har beskåret den. Men om der er mere pink i bladene end tidligere, er svært at sige, synes jeg.
   DBh Louise