Plante-aktiviteter til dig i hjemme-karantæne

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal starte dette blogindlæg midt i denne mærkelige og samtidig forfærdelige tid. Jeg arbejder hjemmefra, som så mange andre danskere. Flere gange om dagen har jeg små nedture. Jeg føler det meget begrænsende at være så meget hjemme. Derfor har jeg også været nødt til at finde på flere hjemme-projekter for at holde mig i stødet.

Vi har fået sat en hylde op i soveværelset over sengen. Jeg har i lang tid drømt om at lave en “plante-hylde” over sengen, hvor hængende planter kunne vokse ned fra. Jeg har set flere billeder på Instagram, og det ser så skønt ud! Så igår fik vi endelig sat den op.

plante-aktiviteter

Hylden er heldigvis tæt på vores sydvendte soveværelsesvindue, da der jo ikke kommer vildt meget lys ind på sådan en hylde så tæt på loftet. Jeg har valgt at placere philodendron brasil, hjertephilodendron, to væddeløbere, streptocarpella og en peperomia af en art. Jeg er lidt i tvivl om streptocarpella vil få nok lys, men vi får se. Om ikke andet går vi mod lysere tider, så jeg håber den klarer sig.

Jeg har også tænkt på andre plante-aktiviteter, jeg kan lave i denne tid, hvor vi alligevel skal være meget hjemme. Omplantning står højt på listen, og jeg venter kun på at min bestilling af perlite kommer frem med posten. Men jeg tænker jeg vil dele min liste med plante-aktiviteter med jer, som også arbejder hjemme eller er i karantæne.

Inspiration til plante-aktiviteter

  • Gør dine planter klar til foråret. Læs mit blogindlæg her.
  • Omplant dine planter
  • Lav stiklinger og giv dem videre, når du ikke længere er i karantæne. Til den tid har når de måske at danne rødder. Læs min guide her.
  • Ryd op i dine krukker og planter, du ikke længere kan lide. Giv dem videre til et familiemedlem eller sælg på dba.dk
  • Gør din altan forårslækker. Ryd op, køb nye blomster eller køb nyt inventar.
  • Lav et planteterrarium. Det er en virkelig hyggelig familieaktivitet, du også kan lave med dine børn. Læs min guide her.
  • Læs op på dine planter og bliv klogere på hvordan du passer dem.

Leave a Reply