Sådan bruger du hydro crystals

Hydro crystals

 

Hydro crystals er et sjovt alternativ til jord, og er perfekte for dig som enten glemmer at vande dine planter, eller bare ikke gider at gøre det så ofte. Og derudover er de også virkelig dekorative. Hydro crystals er ikke giftige, men 100 % bionedbrydelige. De kan optage 600-800 gange deres egen masse! Og så fås de i et utal af forskellige farver. For 2 måneder siden plantede jeg en fredslilje, og jeg har kun skulle vande 2 gange. Jeg har valgt en fredslilje, netop fordi den kræver meget vand og trives godt i et fugtigt miljø. Jeg er ikke sikker på at tørkekrævende planter vil kunne lide at vokse i hydro crystals, så jeg anbefaler at man vælger tropiske planter, der nyder godt af den høje fugtighed.

 

Sådan bruger du hydro crystals

Hydro crystals

 

Du skal bruge: 

En plante

En glasbeholder

Hydro Crystals

Vand

 

Step 1

Hydro crystals

Vælg en eller flere farver og hæld dem over i en tom og rengjort glasbeholder. Jeg har valgt at mixe blå og gennemsigtige.

 

Step 2

Fyld beholderen med vand (jeg brugte 1 liter vand til en lille pose crystals). Lad det suge i ca. 4 timer.

 

Det er ret sjovt at følge med i udviklingen. Efter en time så kuglerne sådan ud.

 

Step 3

Rens plantens rødder fri for jord. Pas på ikke at beskadige rødderne for meget.

 

Step 4

Efter 4 timer ser kuglerne sådan ud. Og er nu klar til at du kan plante i dem. Tag eventuelt nogen af kuglerne op – sæt planten i, og fordel resten oven på, så rødderne er godt dækket.

 

Hydro crystals

 

Hvor ofte skal jeg vande?

Når de øverste kugler tørrer ud og derved skrumper ind, kan du enten ‘miste’ dem med en forstøver. Så vil kuglerne suge vandet i sig, og svulme op igen.

Hvis der dannes for meget vand i bunden af vasen, kan du tage planten ud, og ryste det overskydende vand ud, for derefter at tage planten tilbage igen og fyld den med hydro crystals.

 

Leave a Reply

    • Mange tak Line. Jeg har fået dem i gave af min søster, som havde købt dem på Mallorca. Men jeg er sikker på du kan finde hydro crystals online, måske på Ebay? 🙂