Sådan laver du et airplant terrarium

airplant terrarium

Jeg har lavet et lille airplant terrarium, som jeg tænkte jeg ville dele med jer, samt lidt inspirationsbilleder fra Pinterest.

Airplants eller deres botaniske navn Tillandsia, vokser som epifytter i naturen. Det vil sige de vokser på andre træer. De er ikke snyltere, altså de tager ikke noget næring fra træet, men gror sig kun fast med deres bitte små rødder. Herfra optager de vand fra luften gennem små spalteåbninger på “bladene”.

Jeg elsker Airplants, fordi man kan SÅ meget dekorativt med dem, og der findes masser af inspiration på både Instagram og Pinterest til hvordan man kan lave små stilleben eller hænge dem op i snore osv.

Sådan laver du et airplant terrarium

Til mit terrarium har jeg brugt:

  • En glasvase
  • Sten – både små og en stor
  • Et lille stykke drivtømmer
  • Airplants

Herefter har jeg fyldt lidt sten i bunden, og lagt det store stykke træ lidt på skråt, for til sidst at placere mine to airplants i. Jeg vil ikke anbefale at forsegle glasset, ligesom man kan gøre med almindelige terrarier, da det vil øge risikoen for at de rådner af for stor luftfugtigthed. Spray planterne med vand en gang om ugen eller giv dem et vandbad hver 14. dag.

Jeg har også lavet en guide (på engelsk) til hvordan du laver et planteterrarium. Du finder det lige her.

airplant terrarium
airplant terrarium

Til airplant terrarium kan du også bruge muslinger, krystaller, sand, små figurer osv. Det er kun fantasien der sætter grænser. Herunder har jeg samlet lidt billeder fra Pinterest, som du kan lade dig inspirere af.

Leave a Reply