Sådan laver du stikling af flade stængler

stikling af flade stængler

 

Jeg har efterhånden en del kaktusser og sukkulenter, som jeg selv har stiklingeformeret. Defor tænkte jeg at jeg vil dele med jer hvordan man laver en stikling af flade stængler, som for eksempel Epiphyllum.

 

stikling af flade stængler

 

Start med at skær en flad et forholdsvis langt stykke på ca. 20 cm af med en ren og skarp kniv. Lad stykkerne danne kallus i nogle få dage på et sted hvor der er varmt og tørt. Kallusdannelse er sårvæv, som er med til at forhindre smitstoffer i at trænge ind gennem snitfladen på planten. Ved kallusdannelse lukker planten såret, så den undgår infektioner og råd.

 

stikling af flade stængler

 

Fyld herefter en potte med kaktusjord, eller almindelig muldjord blandet med sand, og stik stiklingen ned i jorden, så den står stabilt. Vær sikker på at du har sat den, den rigtige vej, det vil sige enden med kallusdannelse skal ned i jorden. Stil planten, så den får rigeligt med lys, men undgå kraftig direkte sol. Vand forholdsvis ofte, men uden at jorden er drivvåd. Stiklingen får normalt rødder efter 3-12 uger afhængig af årstid og plante.

Leave a Reply