Stiklingeformering af Monstera deliciosa

fingerfilodendron

Det her er en kort guide til stiklingeformering af Monstera deliciosa, fingerphilodendron. Monstera deliciosa er en super nem stueplante, og endnu nemmere at stiklingeformere. Du kan bruge stiklingerne til at lave nye planter. Eller du kan gøre din Monstera fyldigere ved at plante stiklingerne i samme potte som moderplanten.

Min plante, som du ser på billedet, trænger derimod ikke til at blive fyldigere. Monstera deliciosa er en plante, der fylder meget og kan vokse sig meget store på kort tid. I naturen vokser den op ad andre træer, så det kan være en god idé at give den en mospind eller andet at vokse op ad. På den måde undgår du at den kommer til at hænge ud over potten og vokser hen ad gulvet.

Stiklingeformering af Monstera deliciosa step-by-step

stiklingeformering af Monstera deliciosa

Find først det nederste led på stænglen, hvor du ser antydningen af en luftrod. Det er her dannelsen af rødder sker.

stiklingeformering af Monstera deliciosa

Klip eller skær lige under leddet og luftroden med en skarp og ren saks eller kniv.

stiklingeformering af Monstera deliciosa

Du kan vælge at komme stiklingen i vand, eller plante den i jord. Planter du den i jord, er det vigtigt at luftroden kommer under jorden, da det er herfra plante vil udvikle rødder. Jorden bør holdes fugtigt det første stykke tid. Når den har dannet et godt rodnet, kan du begynde at mindske vandingen.

Monstera delicosa har godt af at tørre lidt ud mellem hver vanding. Jeg bruger denne jordblanding til mine Monstera planter.

monstera stikling i vand

Jeg sætter min stikling i vand, da jeg synes det er sjovt at følge med i udviklingen af rødderne. Når roden/rødderne bliver 3-5 cm lange planter jeg den i jord.

Jeg skal nok holde jer opdateret, når min stikling har dannet rødder.

Leave a Reply