Stiklinger af Philodendron micans

Idag vil jeg vise jer hvordan man nemt kan tage stiklinger af Philodendron micans, og samtidig inspirere jer til forskellige opsætninger af stiklinger.

Philodendron micans er en variant af Philodendron hederaceum, også kaldet hjertephilodendron. Det er nok den mest kendte Philodendron art. Micans har i modsætning til hjertephilodendron fløjlsbløde blade, og er typisk mere bronze eller mørkerøde i farven. Philodendron hedeaceum er efter min mening en af de nemmeste philodendron arter at passe. Også når det kommer til stiklingeformering.

 

stiklinger af philodendron micans

 

Som I kan se på billedet er min Philodendron micans langt fra tæt og fyldig. Den ser derimod nærmere lidt spinkel og afpillet ud. Stiklingeformering er derfor ideel, hvis du gerne vil have en fyldigere plante. På den måde kan du sætte flere stængler i samme potte.

 

Hvordan tager jeg stiklinger af Philodendron micans?

Den nemmeste måde at stiklingformere Philodendron micans er ved stængelstiklinger. Klip stænglen over lige under et led. Leddet er der, hvor der dannes luftrødder, oftest lige under et blad. Klip under leddet og fjern eventuelt bladet. Du kan enten komme stænglerne i vand indtil der er dannet rødder eller rødderne er vokset et par centimeter. Eller du kan plante stænglerne direkte i så- og prikle jord. Jorden skal til at starte med holdes let fugtig.

stiklinger af philodendron micans

 

stiklinger af philodendron micans

 

Jeg synes det er ser smukt ud at sætte stænglerne i vand. Jeg bruger krydderiglas med tilhørende holdere fra IKEA til mine stiklinger. Herunder har jeg samlet lidt inspiration til hvordan du også kan lave fine opsætninger af dine stiklinger. Du kan også læse mit indlæg her og blive inspireret af Michael Anastassiade’s Floating Forest.

 

stiklinger af philodendron micans

Som der ser ud hjemme hos mig.

 

En alternativ måde at bruge plantophæng på.
Her er der sat et smukt glas med stiklinger i i stedet for den traditionelle potteplante.

 

stiklinger

Små glas i en sættekasse gør sig også vældig godt som “stiklinge-station”. Link

 

Gamle reagensglas og kolber kan sagtens bruges til stiklinger. Og sat sammen i et stilleben kan man lave sin egen lille “skov” af stiklinger. Link

Leave a Reply