To nye Philodendronarter: Bipinnatifidum og Congo

Jeg har erhvervet mig to nye Philodendronarter til samlingen: Bipinnatifidum og Congo. Jeg elsker Philodendroner, fordi de både er flotte og virkelig nemme at passe. Jeg har en del hængende Philodendron-arter, så derfor måtte jeg udvide samlingen med to “opad-voksende”.

Philodendron Bipinnatifidum

Philodendron bipinnatifidum

Philodendron Bipinnatifidum stammer fra Sydamerika. Den passes som de fleste andre Philodendronarter – trives bedst i inddirekte lys og i jord blandet med perlite. Jeg har haft stor succes med denne jordblanding til min Philodendron squamiferum. Det øverste jordlag skal helst tørre ud mellem vandingerne. Lige nu står min Bipinnatifidum placeret ret langt væk fra mit nordvendte vindue, og jeg tænker den godt kan klare det. Jeg oplever de fleste Philodendronarter, som ret hårdføre i forhold til skygge. MEN hver opmærksom på at jo mindre lys, jo mindre vand OG at væksten højest sandsynlig går mere eller mindre i stå. Heldigvis er mit eksemplar allerede ret stor, så det gør mig ikke så meget, hvis den vokser lidt langsom.

Fun note: Philodendron bipinnatifidum tilhører slægten Meconostigma, som er en “underkategori” af Philodendron-slægten. I 2018 blev denne slægt anerkendt, som en seperat slægt, Thaumatophyllum, fordi man fandt ud af den genetisk adskiller sig fra Philodendron. Dens korrekte botaniske navn er altså derfor blevet til Thaumatophyllum Bipinnatifidum. Slægten er også blevet officielt accepteret at plante-databaser som Plants of the World Online eller World Checklists of Selected Plant Families.

Philodendron ‘Congo’

philodendron congo

Philodendron ‘Congo’ er en hybrid, krydset mellem Philodendron imperial red og Philodendron tatei (så vidt jeg har kunne læse mig frem til). Ligesom Bipinnatifidum er den også “opad-voksende”. Denne plante vil jeg dog placere lidt tættere på et vindue, da min tidligere Philodendron ‘Congo’ døde at overvanding, fordi den fik for lidt lys. Heldigvis er dette eksemplar ret lille, så det bliver ikke så svært at finde plads til den. Philodendron ‘Congo’ passes som Bipinnatifidum og andre Philodendron-arter, let udtørring mellem vandingerne og i en god veldrænet jord.

Leave a Reply