Tre planter til badeværelset

I dette indlæg guider jeg dig til tre planter til badeværelset. Det kom sig af, at jeg i øjeblikket drømmer om at forny mit badeværelse. Jeg bor i en klassisk københavnerlejlighed med et klassisk køberhavnertoilet. Du ved, hvor toilet og bad går ud i et. Og hvor gulvet er lagt med terrazzo. Jeg drømmer om klinker på væggene, men jeg tror en billigere og smartere løsning i stedet ville være at male det i en fræk farve. Måske lyserød?

Jeg har lavet nedenstående kollage til inspiration til hvad jeg gerne ville skifte ud. Hjørnehylder over toilettet vil gøre sig så godt til små stilleben. Jeg har aldrig prøvet duftolier. Jeg synes det ser så tjekket ud, men jeg er også nervøs om lugten hurtig bliver for gennemtrængende i så lille et rum. En bademåtte i teaktræ, et rundt spejl og et nyt badeforhæng vil gøre kæmpe underværker. Det er en nem måde at opfriske sit badeværelse på uden at man skal i gang med den helt store renovering.

tre planter på badeværelset

Hjørnehylder / bademåtte / bruseforhæng / duftolie / håndsæbe / spejl

 

Tre planter til badeværelset

I forbindelse med drømmen om en badeværelses-makeover blev jeg inspireret til at guide til hvilke planter, der trives på et badeværelse. Det er ofte et spørgsmål jeg får, så her er 3 anbefalinger til planter.

 

Bregner

tre planter på badeværelset

 

Bregner egner sig rigtig godt på et badeværelse. De trives godt i den høje luftfugtighed og med en placering i skygge/inddirekte lys. Her på billedet ses en harefodsbregne, Davallia bullata, som vokser på en lavasten. Andre gode bregner til badeværelset kunne være hjortetakbregne, fuglerede-bregne og venushår.

 

Philodendron hederaceum

Philodendron hederaceum, hjertephilodendron, er en meget mørketolerant plante. Derfor anbefaler jeg oftest den plante til folk, der har badeværelser enten med minimalt dagslys, eller helt uden vinduer. Dog vil jeg gerne pointere at ingen planter kan klare sig uden naturligt sollys. Det kan godt være du har en kaktus, der har overlevet i 1 år uden sollys på dit badeværelse, men jeg tør vædde med at den kaktus ikke har det godt. Den er stresset, vokser ikke – den overlever, den lever ikke, men dør langsomt. Planter er levende væsner, og har brug for sollys til at lave fotosyntese. Og vi bør gøre alt for at give planterne de rette vækstbetingelser (læs: sollys). Anyway, har dit badeværelse ingen vinduer, og er du fast besluttet på at have levende planter, anbefaler jeg at tage planten ud mindst en dag om ugen, så den får den tilstrækkelige mængde sollys.

 

Kunstige planter

tre planter til badeværelset

Kunstig Monstera fra Ikea

 

Er du ligesom mig, og kan de plantehjerte ikke tåle at lade planter lide i et rum uden naturligt lys, er kunstige planter vejen frem. Jeg synes kunstige planter er begyndt at ligne mere og mere, og der findes nogen fine nogen på markedet. IKEA har længe solgt kunstige planter, og de har et stort udvalg af både potteplanter og blomster til en billig pris. Jeg kan også anbefale Notre Dame eller Hilmar’s. Jeg har i øjeblikket kig på denne hængebambus.

 

 

Leave a Reply